Ιουνίου 08, 2006

Τα σπίτια του μίσους




Όταν ανοίγεις σπίτι και προσπαθείς να το γεμίσεις, διαπιστώνεις ότι ξαφνικά έχεις αρχίσει να βλέπεις εντελώς διαφορετικά ταινίες, σειρές και διαφημίσεις. Ξαφνικά το ντεκόρ σαν να έρχεται στο προσκήνιο, και αντί να χαζεύεις τους πρωταγωνιστές και να ακούς τι λένε, προσέχεις τον καναπέ στον οποίο κάθονται, το φωτιστικό πίσω απ' το κρεβάτι, την πρωτότυπη βιβλιοθήκη στον τοίχο. Κάθε ταινία γίνεται έκθεση διακοσμητικών ιδεών, και καταλήγεις να βγαίνεις απ' το σινεμά τσατισμένος που δεν έχεις κι εσύ τόσο ωραίο σπίτι. Ζήλεψα με πόνο το σπίτι του Βενσάν Κασέλ στο Ocean's Twelve, και πιο πρόσφατα το σπίτι του πως-τον-λένε στο Match Point του Γούντι Άλλεν, εκείνο το διαμέρισμα με την απίθανη θέα στον Τάμεση. Όλοι ξέρουμε ότι το πρώτο βρίσκεται στη λίμνη του Κόμο και δεν πρόκειται ποτέ να το δω ούτε απ' έξω, αλλά όπως διαπίστωσα το δεύτερο το έχω ήδη δει απ' έξω, βρίσκεται στο Λονδίνο, στο κτίριο Parliament View, και οι πλουσιότεροι από εσάς μπορείτε να νοικιάσετε σήμερα ένα δυαράκι εκεί, με την τρομερή του θέα, μόνο 1000 λίρες το μήνα.

4 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Κύριε Οθέλο Έπιπλα,

βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση με τη δική σας.

Πρέπει να επιπλώσω πιά το ευλογημένο μου διαμέρισμα και αντί να αγοράζω έπιπλα κοντεύω να τελειώσω την ανωτάτη Εμπορική και να πετάξω τον Στήβεν Χόκινγκ από την αναπηρική να γίνω αστρομαθηματικοφυσικός στη θέση του. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, τι έχουν τα έρμα και ψωφάνε!

Βαρέθηκα να σκανδαλίζομαι από τα σούπερ σπίτια του κόσμου τούτου! Μου μιλάνε κι εγώ κοιτάω τις καρέκλες τους. Με κερνάνε και κοιτάω τα τραπέζια τους. Παρατηρώ τα ντουλαπάκια των μπάνιων, τις κάνουλες (πώς διάολο λέγονται), τα δάπεδα, τις κουρτίνες, φτάνει έλεος! Φιλιούνται περιπαθω΄ς οι πρωταγωνιστές κι εγώ τα βάζω με τον καμεραμάν που δεν μας δείχνει γκρο πλαν το κεφαλάρι του κρεβατιού.

Θα ζήσω γιατρέ μου;

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε 2 φίλοι που σκοπεύουμε να συγκατοικήσουμε. Δεν πιστεύαμε ότι το παθαίνουν και άλλοι αυτό με τα σπίτια στις ταινίες. Βέβαια επειδή είμαστε φαν των θρίλερ και όχι των αισθηματικών κομεντί, δεν βλέπουμε συχνά ονειρόσπιτα στο σινεμά.
Είμαστε φανατικοί των παπακαλιατόσπιτων και ευτυχώς φέτος το Mega φρόντισε για εμάς και έβαλε φέτος τα άπαντα του Χριστόφορου και έχουμε χορτάσει τζάκια, καναπεδάρες, αυτά τα τέλεια είδη κουζίνας (που δεν ξέρω σε τι χρησιμεύουν), κατσαρόλες, κουτάλες, λοφτ, φώτα neon, φωτιστικά, σεντόνια, πίνακες, διακοσμητικά και βιβλία τόσο όμορφα πεταμένα σε βιβλιοθήκες.
Μπορούμε να μείνουμε κολλημένοι να χαζεύουμε τη βάση με τα βαζάκια για τα μπαχαρικά και τη φρουτιέρα στο τραπέζι παρά τα κερατώματα του Χριστόφορου.
Τουλάχιστον οι σκηνοθέτες των σειρών αυτών δεν φείδονται πλάνων των σπιτιών.
Άντε και στα δικά μας ρε zizi

Ανώνυμος είπε...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Chair electric handicap wheel Crown fragrance beauty masks

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα,εγω την πατησα δυο φορες μια απο ικεα κ μια απο σατο αλλα βρηκα ενα συνοικιακο μαγαζι κ τα πηρα στις ιδιες τιμες αλλα σε αριστη ποιοτητα.αν ενδιαφερεστε ριξτε μια ματια στα side του ....www.epiploneiro.gr,epipla-times.gr k bazzar.gr