Σεπτεμβρίου 19, 2006

Έχω το ίδιο λαμπατέρ με τους εχθρούς του Τζακ Μπάουερ


Στην πέμπτη σεζόν του "24" το καταπληκτικό λαμπατέρ Orgel, φυσικά απ' το ΙΚΕΑ, κάνει την εμφάνισή του όχι σε ένα, αλλά σε δύο σπίτια εχθρών του υπερπράκτορα Τζακ Μπαουερ, και κατ' επέκταση του Δυτικού πολιτισμού. Νιώθω πληρότητα.

Σεπτεμβρίου 14, 2006

Δεν γεννιούνται όλοι designers


Το θέμα είναι να φτιάχνεις κάτι που να σε βολεύει, και να σου αρέσει να το βλέπεις γιατί, όπως και να το κάνουμε, μέσα στο σπίτι σου θα είναι, θα το βλέπεις συνέχεια. Αυτή είναι η βιβλιοθήκη που έφτιαξα εγώ. Είναι από το ΙΚΕΑ και κόστισε συνολικά 410 ευρώ, μια τιμή που βρίσκω λογική, αντίθετα με κάτι 1500 και 1900 και 2300 που ακούω τριγύρω. Είναι κι αυτό ένα θέμα: Τι θεωρεί ο καθένας "λογική τιμή". Για μένα, 1000 ευρώ είναι λογική τιμή για τηλεόραση, αλλά όχι και για coffee table. 900 ευρώ είναι λογική τιμή για έναν τριθέσιο καναπέ, 1700 όχι. Δεν έχει τόσο να κάνει με την οικονομική κατάσταση τη δική μου ή του οποιουδήποτε. Έχει σχέση με το αντικείμενο το ίδιο. Πόσο μπορεί να κοστίσει μια καρέκλα τραπεζαρίας; Είναι οκτώ κομματάκια ξύλο καρφωμένα και δυο μαξιλαράκια. Οποιαδήποτε τιμή πάνω από 100-120 ευρώ μου φαντάζει υπερβολική, και θα μου φάνταζε υπερβολική ακόμα κι αν ήμουν εκατομμυριούχος. Και δεν νομίζω ότι είμαι παράλογος: Σύμφωνα με insider φίλο γνωστού φίλου, οι εταιρίες επίπλων έχουν profit margin στους καναπέδες πάνω από 300%. Όσο ο κόσμος θεωρεί έναν καναπέ των 1500 ευρώ "φτηνό", θα συνεχίσουν να πλουτίζουν και, κυρίως, θα συνεχίσει να πλουτίζει το ΙΚΕΑ.

Σεπτεμβρίου 07, 2006

Ο Καλός Αναγνώστης -backlash

Ώστε δεν σας άρεσε η σύνθεση που κατασκεύασε ο αποκάτω. Ώστε πιστεύετε ότι 700 ευρώ για 4 μεγάλα και 3 μικρά φύλλα βιβλιοθήκης (πρόχειρος υπολογισμός χωρητικότητας: 550 βιβλία) είναι πολλά. Δείξτε μας πώς γίνεται, λοιπόν. Στείλτε τις δικές σας βιβλιοθήκες, τις δικές σας κατασκευές, και γράψτε πόσο κόστισαν. Ο καλύτερος θα αναδειχθεί "Super extra special designer 2006" και θα κερδίσει την αγάπη μας.

Σεπτεμβρίου 05, 2006

Ο Καλός Αναγνώστης



Ορίστε πώς έφτιαξε το γραφείο του με τη βοήθεια του ΙΚΕΑ, και με κάποιες δικές του, δημιουργικές μαγκιές (πχ κόλλησε κάτι μισές βιβλιοθήκες ανάποδα πάνω απ' το γραφείο κι άλλα τέτοια μαγκάιβερ κόλπα). Σύμφωνα με τον Poll Adam (άξιος!) το όλον κόστισε 700 ευρώ και τρεις μέρες. Δηλώνει ευχαριστημένος και έτοιμος για νέες επιπλοποιητικές προκλήσεις.