Ιουλίου 26, 2006

Η λέξη της ημέρας: Ντουί

Τις τελευταίες μέρες έκανα βόλτες σε επιπλάδικα στο περιθώριο οικονομοτεχνικών μου υποθέσεων. Πήγαινα στο δημαρχείο για ένα πιστοποιητικό; Πεταγόμουν και στο Notos Galleries Home. Πήγαινα στην τράπεζα να πληρώσω την κάρτα; Πεταγόμουν μια βόλτα στο Habitat. Ήθελα άλλο ένα, τέταρτο φύλλο βιβλιοθήκης Billy? Πεταγόμουν στο ΙΚΕΑ. Να μερικά πράγματα που έμαθα:

-Τα καλύτερα έπιπλα στην Ελλάδα πιθανότατα τα έχει ένα μαγαζί που λέγεται "Η Γάτα που τη λένε Uccello" (ξέρω ότι έχει καταστήματα στο Notos Galleries και στην Καλλιρόης -δεν έχει site). Βλέπεις πώς έχουν κάνει το μαγαζί και θες να σου φτιάξουν το σπίτι έτσι, γιατί είναι καλύτερο από οτιδήποτε θα μπορούσες να σκεφτείς μόνος σου. Βρήκα έναν τρομερό καναπέ εκεί, γωνιακό, όχι πολύ άνετο αλλά πολύ design (δικέ μου) και τον πόθησα, μα κάνει 4000 ευρώ μαζί με το γκρι-μπλε ύφασμα. Πιστεύω ότι με τη διαφήμηση ετούτη αξίζω να μου κάνουν μια έκπτωση γύρω στο 90%, και το γκρι-μπλε ύφασμα δώρο. Ε; Ε;
-Το Εντός της SATO έχει πράγματι πολύ φτηνά έπιπλα, πιο φτηνά κι απ' το ΙΚΕΑ, μόνο που είναι λίγο, πώς να το πω, κακομοιριασμένα. Δηλαδή, μια χαρά μοιάζουν, άνετα, αλλά έχουν κάτι αλλόκοτα φλουό χρώματα που ταιριάζουν είτε σε πιτσιρίκια είτε σε παππούδες. Ωστόσο βρήκα σούπερ καρέκλα γραφείου, που κάθεσαι και σε αγκαλιάζει στοργικά, σε διαβεβαιώνει ότι όλα καλά θα πάνε, και κάνει μόνο 250 ευρώ.
-Το Habitat μπορεί να έχει σχετικά σπαγγοραμένες εκπτώσεις (άκου -20% ο καναπές που θέλω) αλλά έχει και τις ακαταμάχητες 18 άτοκες δόσεις που κάνουν τα πάντα να μοιάζουν εύκολα. Έχει και τους δύο μήνες αναμονή για την παράδοση, βέβαια.
-Στην Κηφισίας, απέναντι από το Carrefour στο Μαρούσι, είναι ένα μαγαζί με έπιπλα κήπου κυρίως, που έχει ιλιγγιώδεις εκπτώσεις. Δεν θυμάμαι το μαγαζί, θυμάμαι όμως ότι έχει κάτι μεμονωμένα κομμάτια (όχι μόνο κήπου) σε τραγελαφικές τιμές.
-Στο ΙΚΕΑ δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο. Και μέχρι να βγει ο νέος κατάλογος μην περιμένετε να αλλάξει κάτι.

Και αφού είδα όλα αυτά, το μόνο που πήρα ήταν το τέταρτο φύλλο βιβλιοθήκης και ένα ντουί.

Ιουλίου 18, 2006

Εκπτώσεις!

Έχουμε γίνει ΗΠΑ. Χτες, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, στο Mall γινόταν της μουρλής. Η ουρά στο Zara Home ήταν τόσο μεγάλη που, κάποια στιγμή που ήταν τίγκα, όσοι ήταν μέσα στο μαγαζί στέκονταν στην ουρά. Στο Habitat, πάντως, οι εκπτώσεις είχαν αρχίσει ανεπισήμως από την προηγούμενη εβδομάδα. Φοβάμαι ότι κάτι ακριβό θα αγοράσω από εκεί.

Ιουλίου 12, 2006

Αδικία


Ο Καναδός τύπος που ήθελε να ανταλλάξει έναν κόκκινο συνδετήρα μια διάφορα αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας, μέχρι να φτάσει να αποκτήσει ένα σπίτι, τα κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο. Το σπίτι είναι αυτό δίπλα. Εγώ ψάχνω πράματα να βάλω μέσα σε ένα σπίτι εδώ και δύο μήνες και δεν έχω πάρει ούτε καρέκλα μέχρι τώρα. Χαρίστε μου κάτι, επιτέλους. Διαβάστε την ιστορία του γίγαντα εδώ.

Ιουλίου 10, 2006

Το μάτι του απελπισμένου ΚΑΔ...

...εντόπισε τις καλύτερες καρέκλες μπαλκονιού ever, στο εστιατόριο Selene στα Φηρά της Σαντορίνης. Φωτογραφία δεν έχει, θα δω τι υπάρχει αποθηκευμένο στην κάμερα και θα κάνω άπντεϊτ αν δω κάτι.
Η Σαντορίνη έχει πολύ ζουμί αρχιτεκτονικά, πάντως, όπως ίσως θα ξέρετε, και μερικές φορές τα πιο εντυπωσιακά πράγματα τα βλέπεις όταν γυρνάς την πλάτη στην καλντέρα και προσέχεις τις λεπτομέρειες.
Λέμε τώρα.

Μπάι δε γουέι: ΚΑΔ = Κάτοικος Άδειου Διαμερίσματος

Ιουλίου 05, 2006

Το καλύτερο site με έπιπλα;

Το ΝΕΟ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ έχει ένα καταπληκτικό flash σάιτ που δείχνει τα προϊόντα πολύ εντυπωσιακά, σχεδόν γαμιστερά. Κρίμα που κοστίζουν περίπου πέντε φορές από αντίστοιχα πράγματα στο ΙΚΕΑ, και δεν είναι και τόσο όμορφα στην πραγματικότητα.

Ιουλίου 03, 2006

Στο-στο-στοκάδικο

Στο σταθμό του Περισσού, από την κάτω πλευρά, υπάρχει ένα στοκ-χάουζ του Νεο Κατοικείν, της Neoset και κάποιου τρίτου, που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Η περιέργεια με οδήγησε στο κατώφλι, ένα κατώφλι πλαισιωμένο από έπιπλα δυστυχισμένα, επειδή κανένας δεν τα ήθελε όταν ζούσαν στα κανονικά μαγαζιά.
Τα περισσευούμενα έπιπλα που πουλάει σε τιμές-σοκ, 50% κάτω της κανονικής τιμής και περίπου 30% πάνω από την τιμή που θα έπρεπε να έχουν κανονικά, απλώνονται σε τρεις ορόφους -παραπάνω έχει "ξενοδοχειακό εξοπλισμό", που δεν ήξερα τι είναι, και δεν έμαθα-, και είναι τα περισσότερα λίγο θλιβερά, κάποια είναι αξιοπρεπή αλλά "όχι για μένα" (που ισχύει για όλους), και κάποια είναι καλούτσικα, αυτά που έχουν πάνω το αυτοκόλλητο "ΕΠΟΛΥΘΗ" (sic). Ήταν ένα ενδιαφέρον μισάωρο. Έφυγα ίδιος όπως μπήκα.